Theateracademie

Samen met andere mensen, met en zonder beperking, beleef je theater. Op je eigen niveau, op je eigen manier, met of zonder woorden. Je oefent theatertechnieken en ontwikkelt spelvaardigheden. Je werkt met verschillende vormen van theater zoals: komedie, tragedie, beweging, maskerspel, figurentheater, non-verbaal theater, improvisatieā€¦

Als je dat kiest, kan je op een echt podium staan. Elk jaar is er een toonmoment en een productie. Een toonmoment is een korte vertoning. Werk je mee aan een productie dan betekent dit dat je meedoet aan meerdere voorstellingen in verschillende cultuurcentra. Het verhaal achter het toonmoment en de productie wordt samen met de spelers geschreven.

Heb je interesse om deel te nemen? Dan heb je slechts drie dingen nodig: actie, nieuwsgierigheid en goesting. Actie betekent doen, handelen en bewegen. Nieuwsgierig zijn naar de verschillende manieren van theatermaken, naar jezelf, naar anderen, je omgevingā€¦ en goesting hebben om nieuwe dingen te leren, om uit te proberen en te onderzoeken.

Data en inschrijvingen theateracademie