Opleiding "ervaringsdeskundige met een verstandelijke beperking" 2020-2021

Opleiding "ervaringsdeskundige met een verstandelijke beperking" 2020-2021

Een ervaringsdeskundige is iemand die vertelt aan anderen hoe het is om te leven met een verstandelijke beperking.

Wil je dat meer mensen in onze samenleving rekening houden met mensen met een verstandelijke beperking? Wil jij graag delen met anderen hoe het is om te leven met een verstandelijke beperking? Dan is deze vorming iets voor jou.

In een kleine groep vertel je over jezelf, over je ervaringen én je luistert naar anderen. Ieders tempo wordt gerespecteerd. Allerlei thema’s over het dagelijks leven komen aan bod. We wisselen af: je maakt iets creatiefs, je doet een groepsspel, je oefent in het organiseren... Tijdens oefenmomenten ontdek je hoe leuk het is om anderen uitleg te geven over verstandelijke beperking.

Samen in groep leer je om stevig in je schoenen te staan en word je een enthousiaste spreker. Na de cursus krijg je een leerbewijs en kan je aan de slag als ervaringsdeskundige bij Pasform(*). Je kan ook verdiepingsmodules volgen.

Deze cursus gaat door in een Centrum voor VolwassenOnderwijs, een CVO. Je bent student, onder de studenten.


In het najaar start Pasform met een nieuwe opleiding “ervaringsdeskundige met een verstandelijke beperking” in Dilbeek en Mol.

Omwille van de corona maatregelen kunnen wij geen infomoment in het CVO houden. Daarom deze alternatieven:

  • Woon je in een woonvoorziening, maak je gebruik van een dagcentum? In overleg met de organisatie spreken wij af wanneer een Pasformmedewerker uitleg komt geven. Wat is het doel van deze cursus, wat houdt de opleiding in, wat zijn de opdrachten, ..? En meteen geeft de educatief medewerker antwoord op de vragen die je hebt. Uiteraard mogen meerdere geïnteresseerden aanwezig zijn.
  • Woon je zelfstandig of in je gezin? We spreken af wanneer en waar wij jou uitleg over de cursus geven en antwoorden op al je vragen.

Heb je interesse, laat het ons weten via de website www.Pasform.be, via inschrijvingen@pasform.be.

Na het gesprek kies jij zelf of je de opleiding volgt of niet. Deze gesprekken verplichten je niet.

(*) Als ervaringsdeskundigen Pasform kies je zelf welke opdrachten je wil doen. Je krijgt een vrijwilligerscontract en een vrijwilligersvergoeding. Dit is combineerbaar met een uitkering of loon.

Opleiding "ervaringsdeskundige met een verstandelijke beperking" 2020-2021

Inschrijven: -

Waar?

Locatie overeen te komen
- -
- -

Wanneer?

woensdag 01 juli 2020
van 10.00 tot 15.00 uur.

woensdag 30 september 2020
van 10.00 tot 15.00 uur.

Hoeveel kost dit?

€ 0,00