Voor iedereen die personen met een beperking ondersteunt

Voor iedereen die personen met een beperking ondersteunt

Via vormingen voor profs, ouders en vrijwilligers begeleiden wij deelnemers in het sterker ontwikkelen van hun talenten, vaardigheden en visie op samenleven met personen met een beperking. Kennis- en ervaringsuitwisseling, creatieve ontmoeting en innovatie zijn belangrijke uitgangspunten.

Deze vormingen worden gegeven door experten in een bepaald vakgebied of de eigen educatieve medewerkers. Zo organiseerden wij vorming over aanraking en massages, emotionele ontwikkeling, verbindende communicatie of de vernieuwde voedingsdriehoek. De ervaringsdeskundigen verstandelijke beperking geven vorming over leven met een verstandelijke beperking. Specifieke deelaspecten kunnen extra aan bod komen. Kern is dat zij in gesprek gaan met de deelnemers.

Ook worden er vormingen georganiseerd voor duo’s, voor zowel de persoon met een beperking als de ondersteuner. Voorbeelden zijn ‘moeder en dochter’ of ‘massage in duo’.

“Koffie met een verhaal” is een specifieke vorming voor ouders en vrijwilligers. In dit traject kiest de deelnemersgroep de thema’s over sociaal-emotionele ontwikkeling die aan bod komen. De educatief medewerker bereidt dit thema voor. Via creatieve methodieken bespreken de deelnemers wat dit thema voor hun betekent en hoe zij hiermee omgaan.

Heb je een vraag of suggestie? Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat dit weten op inschrijvingen@pasform.be.

Voor iedereen die personen met een beperking ondersteunt

Inschrijven: -

Waar?

Locatie overeen te komen
- -
- -

Wanneer?

woensdag 01 juli 2020
van 10.00 tot 15.00 uur.

woensdag 30 september 2020
van 10.00 tot 15.00 uur.

Hoeveel kost dit?

€ 0,00